Renteloze energielening voor alle inwoners

Renteloos lenen voor energiebesparende investeringen? Dat kan in Eeklo, Lovendegem, Nevele, Sint-Laureins, Kaprijke en Waarschoot. Deze zes Meetjeslandse gemeenten beslisten om in 2018 de rentelast op zich te nemen voor energieleningen van hun inwoners.

Via het Energiehuis Veneco kunnen inwoners van het Meetjesland een Vlaamse energielening aanvragen voor het financieren van energiebesparende maatregelen zoals isolatiewerken (dak, gevel, vloer), hoogrendementsbeglazing, condensatieketels, zonnepanelen, ….

De Vlaamse energielening is renteloos voor specifieke sociale doelgroepen (berekend op basis van inkomen) terwijl de rente voor andere particulieren 2% bedraagt. Eeklo, Kaprijke, Lovendegem, Nevele, Sint-Laureins en Waarschoot gingen in op ons voorstel om in 2018 gratis energieleningen aan te bieden aan hun inwoners.

Energiebesparende maatregelen in de woningen leiden niet enkel tot concrete CO2-reducties, maar zorgen ook voor een flinke besparing op het gezinsbudget. Meer info over de Vlaamse energielening, de voorwaarden en het aanvraagformulier zijn terug te vinden op de website van Veneco.